Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος Κασάπογλου

Shop

Παιδική βαρηκοΐα

Τα αίτια της παιδικής βαρηκοΐας ή κώφωσης μπορούν να ταξινομηθούν σε προγεννητικά, περιγεννετικά ή μεταγεννετικά, δηλαδή είναι αυτά τα αίτια που προκαλούν βαρηκοΐα προ του τοκετό αυτά που σχετίζονται με τον τοκετό και αυτά μετά τον τοκετό.

Αναφορικά, οι σημαντικότερες αιτίες της κώφωσης είναι η κληρονομικότητα, η ερυθρά, αν νοσήσει η μητέρα κατά την εγκυμοσύνη, ο κυτταρομεγαλοϊός, η ασυμβατότητα αίματος μητέρας παιδιού και άλλες περιπλοκές συσχετιζόμενες με προωρότητα, η ανοξία του εμβρύου σε περιπτώσεις παράτασης του τοκετού, οι κακώσεις κατά τον τοκετό, η εμφάνιση πυρηνικού ίκτερου μετά τη γέννηση του παιδιού, η χρήση ωτοτοξικών φαρμάκων, και τέλος περιπτώσεις τραυματισμών.
Τα αίτια που προκαλούν βαρηκοΐα μετά τον τοκετό είναι οι διάφορες λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, η παρωτίτιδα, οι λοιμώξεις του μέσου ωτός με διάτρηση του τυμπάνου και η χορήγηση ωτοτοξικών φαρμάκων.

Σημαντικό είναι να τονισθεί ότι η έγκαιρη διάγνωση της βλάβης στην ακουστική λειτουργία του βρέφους είναι απαραίτητη για να γίνει εφικτή και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα τελευταία χρόνια ειδικές εξετάσεις μας επιτρέπουν την έγκαιρη ανίχνευση της βαρηκοΐας ώστε έγκαιρα να ξεκινήσει η αντιμετώπιση του προβλήματος. Εάν η βαρηκοΐα είναι μικρού, μετρίου η και μεγάλου βαθμού και οφείλεται σε βλάβη του κοχλία και γενικά του ακουστικού νεύρου τότε η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας υποβοηθεί τον μικρό ασθενή να αναπτύξει ομιλία.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει πρακτική κώφωση μετά από λεπτομερή ηλεκτρονικό έλεγχο του ακουστικού νεύρου, επιχειρείται η τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος, ώστε τα ανωτέρα ακουστικά κέντρα να τροφοδοτούνται έγκαιρα με τα απαραίτητα ηχητικά ερεθίσματα.

Με τον τρόπο αυτό το κωφό παιδί αναπτύσσεται και σταδιακά μαθαίνει την ομιλία.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία της παραγγελίας σας, την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε αυτόν τον ιστότοπο και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου.